Wat niet in de andere categorieŽn hoort.
Duidelijk hŤ?

Kleuter met een sigaret...

Door thijsje66 op maandag 28 juni 2010 11:12 - Reacties (52)
Categorie: Anders, Views: 5.575

Zit ik (niet echt) lekker folders te lopen (in de smorende hitte, * thijsje66 heeft zelfmedelijden ;)), zie ik daar een moeder voor haar huis zitten roken, maar haar dochtertje van vijf loopt met haar sigaret rond? Dat kan toch niet? Dat je een beetje vrij bent in die dingen kan ik me voorstellen, dat ben ik ook, maar om nou zover te gaan, is een beetje apart...
Trouwens voor het eerst zware shag gerookt, van zo'n bouwvakker, en dat is toch wel lekker :)
Niet gaan blaten over leeftijd, doemscenario's of weetikveelwat, dat heb ik al genoeg gehoord de afgelopen week. In een topic in de HK, reacties op mijn vorige blogpost en van andere mensen. Niet doen dus!

Fanboys...

Door thijsje66 op zondag 20 juni 2010 14:33 - Reacties (16)
Categorie: Anders, Views: 3.359

Je ziet het elke keer weer, in elk topic dat gaat over MS, Android of Apple: flamewars door een stelletje fan- en anti-boys.
Volgens Wikipedia is een fanboy:
Fanboy is a term used to describe a male who is highly devoted and biased in opinion towards a single subject or hobby within a given field. The earliest known recorded use is dated 1919.[4]

Fanboy-ism is often prevalent in a field of products, brands or universe of characters where very few competitors (or enemies in fiction, such as comics) exist. An example is the market for CPUs for PCs, where AMD and Intel together hold a market share of 99.6% (as of Q1 2009)[5]. In this market, users of home computers realistically only have a choice between two brands, and hence, a fight over which is better easily ensues. In this field, an "Intel fanboy" prefers CPUs made by Intel, and might aggressively defend their supposed superiority compared to the other brand(s), be skeptical or in denial about negative reviews of the product, and exert a high level of brand loyalty. The same brand war ensues when comparing video card brands Nvidia and ATI, which together dominate the video card market.
En dat is gewoon Oost-Indisch doof zijn. Niet willen horen wat andere merken wel goed doen, en wat je eigen merk fout doet. Want je eigen merk is natuurlijk heilig en kan toch nooit iets fout doen?

Ik voel me echt een hippie als ik zeg:
Jongens, wees nou eens verdraagzaam!
Als je bijvoorbeeld kijkt naar dit nieuwsbericht, dan zie je dat alleen al de eerste drie posts op een -1 staan, het totaal ligt op het moment van schrijven op 37. Dat is natuurlijk veel te veel.

Een voorbeeld: iPhone vs. Android.
iPhone fanboys zijn helemaal gek van de iPhone, omdat het heel gebruiksvriendelijk is, er goede apps voor zijn, en het volgens hen jaren voorloopt op de concurrentie. Bovendien zou het nooit vastlopen, en het stabielste platform zijn dat er is. Het synct goed met alles, en dan vooral met Macs.

Android is volgens de Android fanboys helemaal open, er zijn minstens zulke goede apps voor als voor de iPhone, en qua hardware loopt het echt ver voor. Omdat het door Google ontwikkeld is, is er bijna een perfecte synchronisatie met alle Google-services zoals GMail en Google Agenda. En multi-tasking is natuurlijk helemaal het einde.

En nu mijn standpunt, ik vind het allebei fijn:
Android is erg open, en je kan bijna alles aanpassen, wat ik ook erg fijn vindt. Maar de UI van de iPhone vind ik dan weer stukken fijner, omdat Android een ongeordend zooitje is. Android synct inderdaad erg goed met Google-services, maar de iPhone kan ook prima samenwerken met GMail, dat is voor mij erg fijn, omdat ik dat gebruik. Op het gebied van synchronisatie is er geen van de twee echt veel beter, maar op het gebied van updates zeker wel! De iPhone krijgt, zodra er een update beschikbaar is, over het algemeen ook meteen de update binnen. Android wordt veelal door HTC aangeboden, en die legt over Android HTC Sense heen, waardoor de nieuwe Android-versie pas veel later kan worden aangeboden. Idem dito voor de andere telefoon fabrikanten. Alleen de N1, die van Google zelf is, krijgt snel de updates binnen.
Ook op het gebied van gamen wint de iPhone, omdat die multi-touch heeft, en er daarom erg leuke apps voor geschreven kunnen worden. Er zijn maar een paar Android toestellen met ťchte multitouch, niet pinch-to-zoom, en daarom is het gewoonweg niet aantrekkelijk genoeg om er serieuze games voor te schrijven.

Conclusie: Als ik een N1 heb, met Android, en iemand biedt mij een iPhone 3GS aanbiedt, bedank ik diegene vriendelijk, maar nee bedankt.
Als ik een iPhone 4 heb, en iemand biedt mij een HTC Desire aan, nope, dat blijf ik vrolijk bij de iPhone 4.

Mijn oproep aan elke fanboy (oh, dat kan je ook leuk verbasteren tot flameboy, waar het wel vaak op neer komt) is: doe nou eens redelijk, Apple is geen religie, en Google/MS zijn dat ook niet. En reageer asjeblieft niet op trolls zoals deze:
Door watercoolertje, zaterdag 19 juni 2010 09:53
Tja bij de iPhone, dat zijn nou eenmaal mensen die graag meer betalen dan nodig ;)

Heet!

Door thijsje66 op zaterdag 5 juni 2010 16:52 - Reacties (23)
Categorie: Anders, Views: 3.508

Het is heet.
Geen weer om te werken dus, maar mijn folders moeten toch bezorgd worden.
Dus ik kom weer helemaal bezweet thuis.
Niet fijn.

GM en Sciphone: 2-onder-1-kap?

Door thijsje66 op woensdag 6 januari 2010 08:55 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Anders, Views: 2.968

Volgens een poster in het Sciphone N21 topic, komen de Sciphone N21 en de GM DSTL1 uit dezelfde fabriek, maar dan met een andere verpakking en gemodificeerde software.

http://www.gsmhelpdesk.nl/read.php?id=2746&ch=1
Hier wordt ook al gezegd, dat er uit een exacte kopie van een ander GM toestel ook uit dezelfde fabriek komt. Ik vraag me dan af: Waarom doet GM hier niets tegen? Worden zijn klanten dan niet afgepikt door goedkopere imitaties/versies?

Het gerucht van Sciphone kan wel kloppen, want Sciphone heeft zelf geen fabriek, en gebruikt voor zijn eigen producten de CECT-fabriek.

Op de Sciphone forums staat het volgende:

Lees verder »