Iets wat nŪet over techniek gaat

Wat te doen met een Xbox1?

Door thijsje66 op woensdag 1 december 2010 18:18 - Reacties (40)
Categorie: Persoonlijk, Views: 6.489

Ik heb sinds een tijdje een Xbox 1, de enige echte, vintage en oldskool Xbox.
Nou, best wel leuk zo'n ding. Aangezien wij toch nog een beeldbuis hebben - niet mijn keuze, m'n pa wil er nog niet vanaf. "Hij doet het toch nog?" Ja, maar die dingen blijven het ook tot in de semi-eeuwigheid doen. - maakt het niet zo heel veel uit of wij nou een Xbox 360 of een "oude" Xbox hebben. Er zaten vier spellen bij, Halo 1 en 2, Colin McRae rally '04 en nog twee spellen (crash bandicoot dacht ik). Op 5 december krijg ik er nog een paar, en een extra controller, kunnen ik tenminste samen met iemand spelen.

Maar het nieuwe is er nu wel een beetje af. Hij is nog wel leuk hoor, ik speel er nog steeds met plezier op, maar ik vroeg me af wat je nou allemaal nog meer met zo'n Xbox kan doen, en wat mensen hun ervaringen daarmee zijn. De enige voorwaarde: Hij moet wel blijven werken.

Nieuwsposter @ AndroidGuys

Door thijsje66 op dinsdag 12 oktober 2010 15:57 - Reacties (29)
Categorie: Persoonlijk, Views: 3.982

Zoals sommigen al weten heb ik een tijdje geschreven voor de site Ninyou, met een proefperiode, maar werd niet aangenomen. Jammer, maar helaas, niets aan te doen. Daarna ben ik snel gaan zoeken naar een onderwerp dat me wel boeide, want om heel eerlijk te zijn boeien Wii's en DS'en me voor geen meter.
Nou, ik heb wat gevonden. Het heet telecom.nieuwslog.nl en er gebeurd geen moer. Het schiet gewoon niet op, en er is niemand die de nieuwsberichten leest, dus dat werkt ook niet echt motiverend.

Maar nu heb ik echt wat leuks gevonden. Het ligt precies in mijn interessegebied, namelijk Android, en, last but not least, het is ook nog in het Engels. Mijn Engels is prima, en het is een mooie ervaring toch?
De site heet Androidguys.com, en het is zeker geen onbekende site, dus ik dacht, JAAAA, dat wil ik. Dus ik contact opnemen, beetje slijmen, blablabla, en dan zeggen wat je graag wilt. En hoogstwaarschijnlijk mag het.
Thank you for the email and kind words! We're always looking to add some extra posts from readers and fans. If you have a few samples, we'd be happy to look at them. We're pretty flexible around here and would be okay with cleaning up posts and editing them as long as they weren't written poorly. We understand the language barriers that exist and do our best to take them into consideration.

Let us know if you'd like to send along a post or two with your writing!

Scott
Netjes toch?

edit: Nee, inderdaad geen redacteur, maar nieuwsposter. Dank aan Tsurany en TIGER79

edit2:
Net een nieuw mailtje binnen gehad:
Thijs - we did look at them. I asked my other editors to see what they thought and find out if it would be time consuming on our end or a hassle for you. We all basically agreed that we could definitely use more help, especially from across the seas. Do you have a specific segment or category in mind for covering? We're willing to try it out for a while, if you are!

Thanks for the email reminder - it has been rather hectic!

Scott
edit3:
Perfect! I love the idea of extra ROM and Modding stuff as well as European news. I will set you up with a Wordpress account to write posts for us. Are you familiar with using WP?

We do get invites from time to time where a company may want us to attend something in Europe/UK. Obviously I cannot afford to attend all of these things so I often turn to my help. I'd be more than happy to send you to a show if and when the time presents itself.


Scott

WTF?

Door thijsje66 op vrijdag 26 maart 2010 15:45 - Reacties (48)
Categorie: Persoonlijk, Views: 6.269

Heb je wel eens dat je geen idee hebt hoe je iets in hemelsnaam moet uitrekenen/doen?

Dat heb ik nu met natuurkunde, ik moet het rendement van onze energie-omzettings machine uitrekenen. Ga me nou niet vragen wat dat is, maar het is in ieder geval gewoon niet te doen.

Nee, ik ga echt niet uitleggen wat die machine is!

Dus tenzij je me kan helpen, ga het echt niet vragen.

Het rendement van dingen uitrekenen is nou niet zo overdreven lastig, maar ik heb geen idee hoe je hier kan weten wat je erin stopt en wat er dan vervolgens weer uitkomt.

Alle stemmers bedankt!

Door thijsje66 op maandag 22 februari 2010 16:19 - Reacties (3)
Categorie: Persoonlijk, Views: 3.709

Aan iedereen die op Bouwgein heeft gestemd bij de Gouden Gids actie, zeg ik:
Bedankt!


Door jullie stemmen is Bouwgein 4e geworden en krijgen ze 3500 euro.
Dat geld gaat gebruikt worden voor een noodvoorziening, in de vorm van een keet en wat toiletten, zodat de kinderen vůůr de zomer weer kunnen spelen.

Behalve de Gouden Gids actie zijn er ook nog andere dingen bewerkstelligd:

Het winkelcentrum City Plaza wil graag samenwerken bij het organiseren van een
commerciŽle actie waarvan de opbrengst naar Bouwgein gaat.
VSB sponsoring wil inventaris nieuw pand sponsoren
Ballast Nedam blijft partner bij de wederopbouw van Bouwgein
Wijknetwerk Batau Noord heeft § 2.500 euro beloofd
De stands op de Koninginnemarkt in Vreeswijk zijn ons gratis aangeboden door de Oranje Vereniging
BMN wil ons helpen met de bouwmaterialen
Zenner wil graag bijdragen aan een nieuwe keuken
TLC wil de bliksembeveiliging sponsoren
Cityplaza zegt minimaal § 7.500 euro toe

Maar dit is nog niet genoeg, dus ik zeg het opnieuw, alle hulp is welkom!

Uitnodiging
Zaterdag 13 maart denken we graag met jullie na over concrete ideeŽn voor de wederopbouw van ons pand. Bij deze nodigen we jou van harte uit om met ons mee te doen en met ons mee te werken. Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
12.30 ontvangst met koffie en thee
13.00 Presentatie van de plannen om de herbouw van het pand mogelijk te maken
13.30 Pauze, inschrijven voor vrijwilligersactiviteiten
13.45 Workshops ronde 1
14.30 Pauze, inschrijven voor vrijwilligersactiviteiten
14.45 Workshops ronde 2
15.30 Borrel, inschrijven voor vrijwilligersactiviteiten
De workshops staan in het teken van het verzamelen van ideeŽn op het gebied van sponsoring, wervingsacties, wederopbouw pand, de verdere inrichting/afbouw van het terrein.
Kom zaterdag 13 maart naar de Koningin Julianaschool,
Aert de Gelderhage 5 en denk en doe met ons mee!

Dit is natuurlijk in Nieuwegein, in de wijk Galecop.

Twee weken na de brand

Door thijsje66 op donderdag 11 februari 2010 17:01 - Reacties (5)
Categorie: Persoonlijk, Views: 6.085

De inleiding


Scroll naar het einde van de pagina als u wilt steunen, en nomineer Bouwgein in ieder geval voor de Gouden Gids actie!

Historie Bouwgein

Bouwspeeltuin Bouwgein is al meer dan 20 jaar een begrip in Nieuwegein Noord. Toen de wijk in de jaren ’70 en ’80 gebouwd werd, wilden de bewoners een goede speelplek voor hun kinderen. Bouwgein werd in 1982 geopend en bleek zo’n succes dat de bouwspeeltuin al in 1985 onderdeel werd van het Nieuwegeinse welzijnswerk. Duizenden kinderen hebben er sindsdien hun vrije middagen en weekends doorgebracht. Er zijn vriendschappen gesloten, feestjes gegeven en hele steden gebouwd (en weer afgebroken om plaats te maken voor iets anders). Bouwgein is al die jaren een laagdrempelige ontmoetingsplek geweest voor zowel kinderen als volwassenen uit de wijk.

http://bouwgein.nl/afbeeldingen/afb1.jpg


Door bezuinigingen stopte in 2005 de subsidie van de gemeente: Bouwgein zou gesloten worden. Een groep enthousiaste mensen is echter de uitdaging aangegaan om Bouwgein een nieuwe toekomst te geven. Daarom is in december 2005 Stichting Bouwgein opgericht. De Stichting zet zich in om van Bouwgein weer een laagdrempelige, veelzijdige en veilige omgeving te maken om samen te spelen en te experimenteren. Zo levert Bouwgein een actieve en positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jeugd in Nieuwegein Noord. Bouwgein is spelen, groeien en ontmoeten!

Bouwgein: oud en nieuw bij elkaar!

Tijdens de (her)opening van Bouwgein op 6 juni 2009 zijn 2 naambordjes onthult. Hiervoor zijn de namen gebruikt van 2 oud-vrijwilligers, welke een hele belangrijke rol in het verleden voor Bouwgein hebben gespeeld. Door Wouda, ťťn van de betrokkenen van het eerste uur, kon tijdens de opening helaas niet aanwezig zijn bij de onthulling van haar straatnaambord. Ruud van Kinderen, houder van het tweede straatnaambord, was spijtig genoeg ten tijde van de onthulling al overleden.

De kindervakantieweek 2009 is voor de vrijwilligers feestelijk afgesloten met een BBQ. Door Wouda was hier ook voor uitgenodigd. Hierdoor hebben we toch Door samen met haar naambordje en samen met de vrijwilligers van de laatste Kindervakantieweek kunnen vastleggen: Oud en Nieuw bij elkaar!


25 januari: De brand


Maar, op 25 januari is Bouwgein afgebrand. Aangestoken. De brandweer was snel ter plekke toen de buurtbewoners glasgerinkel hoorden en kort daarna vuur zagen. Er waren toen twee brandhaarden, ťťn binnen het pand en ťťn buiten. In het begin probeerde de brandweer het achterste deel nog te redden, maar het vuur verspreidde zich zo snel, dat het tevergeefs was, en ze het hebben laten gaan.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de daders in de vorm van een sporen-onderzoek en buurtonderzoek. De eerste gedachte viel op vandalen, omdat de ruiten van het pand vaker zijn ingegooid, en hekken zijn doorgeslepen etc.
De familie Blom, die van het cateringbedrijf daar leefde, zit nu zonder inkomen.Interview met Martin Koot (mijn vader en bestuursvoorzitter

http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/caeb078c.wmv

Acties

De volgende media zijn geÔnformeerd en hebben het verhaal gepubliceerd:
  • Hart van Nederland, de dag van de brand
  • De telegraaf, een paar dagen erna
  • Het AD, ook een paar dagen erna
  • Ons Nieuwegein, zodra die was uitgebracht, heeft zelfs meerdere malen hierover geschreven in hun krant.
  • De Molenkruier, een paar dagen later
De Hart van Nederland uitzending

En de volgende dingen zijn al bewerkstelligd:
Bouwgein krijgt wel wat terug van de verzekering, maar voor een stenen pand is dit lang niet genoeg.
De diaconie van de Dorpskerk gaat een collecte houden voor Bouwgein
En De Gouden Gids heeft een actie voor goede doelen, Waar Bouwgein op het laatste moment nog aan meedoet!

U kunt helpen!


http://bouwgein.nl/afbeeldingen/bn_nomineerditgoededoel.gif

U kunt uw steun aanbieden dmv een mail te sturen met wat u wilt steunen naar info@bouwgein.nl

U kunt geld doneren, dus dat hoeft u niet via een mail te doen, op: Rabobank 1170.78.417 tnv Bouwgein

En u kunt u inschrijven voor de nieuwsbrief.