Tweakers.net Expert Panel

Door thijsje66 op zondag 23 januari 2011 18:51 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 5.305

Er Is de laatste tijd erg veel geklaagd over het gebrek aan artikelen in de 'Pro' en 'Core' rubrieken, veel mensen vonden dat er te weinig aandacht werd besteed aan waar Tweakers.net eigenlijk voor bedoeld was: Professionele stuff. Mede daarom is in juni het Expert Panel in het leven geroepen, een panel waarin mensen zitten met verstand van zaken die hun eigen kijk op een bepaald artikel geven. Momenteel bestaat het alleen voor de rubriek Pro, maar dat assortiment wordt waarschijnlijk later uitgebreid met andere rubrieken.

Ik heb me daarvoor opgegeven, maar kreeg daar geen antwoord op. Van de week kreeg ik echter een mailtje met de boodschap dat ik aangenomen ben als lid van het Expert Panel, en daar was ik natuurlijk blij mee. Een kleine quote uit het mailtje:
Beste lid van het Tweakers.net-expertpanel,

In juni hebben wij Tweakers.net-lezers opgeroepen om lid te worden van het expertpanel. Jij hebt daar gehoor aan gegeven (waarvoor dank!), maar het zal je zijn opgevallen dat we erg weinig gebruik hebben gemaakt van het panel. Daar komt nu verandering in.

Je bent lid van het expertpanel van het Pro-kanaal van Tweakers.net, omdat je bijvoorbeeld veel weet van beveiliging, development of netwerken. Dit soort onderwerpen zijn op Tweakers.net de afgelopen tijd een †beetje een ondergeschoven kindje geweest. Het is nu mijn taak om de Pro-rubriek te verbeteren, en daarvoor heb ik het expertpanel nodig.
Ik heb nog geen artikelen in mijn mailbox gekregen, maar ik kijk met smart uit naar het eerste artikel. En eigenlijk moet ik degene zijn die dankbaar is, nu kan ik echt iets bijdragen aan de site.

Volgende: Zo makkelijk is het nou. 02-'11 Zo makkelijk is het nou.
Volgende: Google Chrome App (Boxhead 2 Play) stats 01-'11 Google Chrome App (Boxhead 2 Play) stats

Reacties


Door Tweakers user wimjongil, zondag 23 januari 2011 19:05

Dus dat panel is een soort van opinie-pagina van t.net? Of hoe moet ik dat zien?

Door Tweakers user chrashoverraid, zondag 23 januari 2011 19:06

Gefeliciteerd danmaar :) en succes met het schrijven!

Door Tweakers user thijsje66, zondag 23 januari 2011 19:14

wimjongil schreef op zondag 23 januari 2011 @ 19:05:
Dus dat panel is een soort van opinie-pagina van t.net? Of hoe moet ik dat zien?
Mensen geven aan wat zij van een artikel vinden, voordat het gepost wordt.

Door Tweakers user chrashoverraid, zondag 23 januari 2011 19:20

thijsje66 schreef op zondag 23 januari 2011 @ 19:14:
[...]

Mensen geven aan wat zij van een artikel vinden, voordat het gepost wordt.
Maar ik neem aan dat jou verbeteringen/aanvulling ook in het verhaal komen toch?

Door Tweakers user SPee, zondag 23 januari 2011 19:45

Volgens mij was het de bedoeling om meer achtergrond te geven aan de redactie.

Door Tweakers user thijsje66, zondag 23 januari 2011 19:50

SPee schreef op zondag 23 januari 2011 @ 19:45:
Volgens mij was het de bedoeling om meer achtergrond te geven aan de redactie.
Indeed.

Door Tweakers user i-chat, zondag 23 januari 2011 20:00

Nu ben ik alleen wel benieuwd naar wat thijsje aan achtergronden heeft, as in geen 5 jaar werk ervaring in het echte leven, geen ingewikkelde informatica studies, op z'n best misschien goede google-skillz???

Zeker niet bedoeld om je af te zeiken (want iedereen moet ergens beginnen), mijn vraag is alleen wat jij te bieden hebt dat tnet uit de dreigende afgrond kan redden.
Ik heb zo eens naar je forum posts gekeken maar zover als mijn 5 minuten rondkijken deed vermoeden vraag ik het me dus oprecht af, in welke neerwaardse spiraal de site nu weer is gesprongen.

Laat overigens duidelijk zijn dat dit vooral kritisch bedoeld is richting tweakers.net en dus niet tegen jouw als persoon.

[Reactie gewijzigd op zondag 23 januari 2011 20:01]


Door Tweakers user thijsje66, zondag 23 januari 2011 20:18

i-chat schreef op zondag 23 januari 2011 @ 20:00:
Nu ben ik alleen wel benieuwd naar wat thijsje aan achtergronden heeft, as in geen 5 jaar werk ervaring in het echte leven, geen ingewikkelde informatica studies, op z'n best misschien goede google-skillz???

Zeker niet bedoeld om je af te zeiken (want iedereen moet ergens beginnen), mijn vraag is alleen wat jij te bieden hebt dat tnet uit de dreigende afgrond kan redden.
Ik heb zo eens naar je forum posts gekeken maar zover als mijn 5 minuten rondkijken deed vermoeden vraag ik het me dus oprecht af, in welke neerwaardse spiraal de site nu weer is gesprongen.

Laat overigens duidelijk zijn dat dit vooral kritisch bedoeld is richting tweakers.net en dus niet tegen jouw als persoon.
Dat snap ik :P
Ik zal niet ontkennen dat ik zelf ook een beetje verbaasd was, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik ook wel wat redacteuren van T.Net ken.
Geloof me, ik kan wel wat. Ik zeg niet dat ik een enorme 1337 ben, maar ik gebruik nu Ubuntu om met Android te werken, en ik doe de helft van wat ik doe in de shell, zonder copy/paste.
Nogmaals, ik ben geen enorme expert, maar ik kan wel wat. Ook zonder Google. Ik zit alleen niet zo heel vaak meer op GoT voor dat soort zaken, meer op XDA.

Niet boos bedoeld, wel duidelijk.

Door Tweakers user i-chat, zondag 23 januari 2011 20:41

Ben in ieder geval blij dat je het opvat zoals het bedoeld was, leuk om te lezen dat je in ieder geval fanatiek genoeg bent om meerwaarde voor jezelf (en misschien voor anderen) te creŽren,

Ik hoop wel dat de reacties ook genoeg mensen aantrekken die wat meer ervaring uit de praktijk hebben, zodat bepaalde onderwerpen ook wat 'volwassener' worden.

Door Tweakers user moto-moi, zondag 23 januari 2011 20:44

SPee schreef op zondag 23 januari 2011 @ 19:45:
Volgens mij was het de bedoeling om meer achtergrond te geven aan de redactie.
Het uiteindelijke doel van het ExpertPanel vanuit de redactie is, dat als ze over een bepaald onderwerp aan het schrijven zijn waar ze zelf niet helemaal verstand van hebben, dat ze dan gericht gebruikers om raad kunnen vragen. Er is dus niet zoiets als 'uitgekozen' worden voor het ExpertPanel, iedereen die zich ervoor heeft opgegeven zou in principe in de database moeten zitten :)

Door Tweakers user Tazzios, zondag 23 januari 2011 22:34

Ik zie dat een reactie verwijdert hebt, terrecht trouwens was weinig onderbouwd.
Klagen kan iedereen, verbeteren ook. Alleen het eerste is makkelijker.
Goed bezig ben benieuwd naar het resultaat.

Ps. Artikelen niet voortijdig naar wiki leaks lekken he? ;)


Door Tweakers user mendel129, maandag 24 januari 2011 00:03

Heb intussen zo al 2 "bevestigingsmails" gehad, echter nog nooit een echte ondervraging :+

Door Tweakers user MicGlou, maandag 24 januari 2011 08:00

Nooit geweten dat tweakers.net in principe voor professionele 'stuff' bedoelt was? Als ik aan een tweaker denk, dan denk ik aan iemand die thuis continue bezig is te werken aan zijn setup.

Door Tweakers user TIGER79, maandag 24 januari 2011 09:30

hehe, ik denk dat het term tweaker door de jaren heen wel verschillende betekenissen heeft aangenomen... Vroegah, toen ik hier net begon, vond ik een tweaker ook wel iemand die aan zijn setup "tweaks" toebracht : of dat nu een stukje overclocken was, of een stukje case-modden... Ook software viel daar natuurlijk onder, of dat nu zelf een stuk programmeren was of je OS tweaken voor een betere performance/stabiliteit enz...
Vandaag de dag is dat natuurlijk een stuk ruimer, ook omdat "setups" en "systemen" je onderhand elke dag in je broekzak meezeult (je mobieltje), en die ook nog eens te "tweaken" zijn...
Alles bij mekaar genomen is volgens mij het tweaken niets anders dan een standaard product in een bepaalde mate aan te passen zodat deze meer naar je eigen wensen gevormd is...

Door Tweakers user itsalwaysme, maandag 24 januari 2011 09:57

i-chat schreef op zondag 23 januari 2011 @ 20:00:
Nu ben ik alleen wel benieuwd naar wat thijsje aan achtergronden heeft, as in geen 5 jaar werk ervaring in het echte leven, geen ingewikkelde informatica studies, op z'n best misschien goede google-skillz???

Zeker niet bedoeld om je af te zeiken (want iedereen moet ergens beginnen), mijn vraag is alleen wat jij te bieden hebt dat tnet uit de dreigende afgrond kan redden.
Ik heb zo eens naar je forum posts gekeken maar zover als mijn 5 minuten rondkijken deed vermoeden vraag ik het me dus oprecht af, in welke neerwaardse spiraal de site nu weer is gesprongen.

Laat overigens duidelijk zijn dat dit vooral kritisch bedoeld is richting tweakers.net en dus niet tegen jouw als persoon.
Ik zat me net als jou af te vragen wat een 14/15 jarige (volgens het profiel) als expert op een pro-kanaal moet. In mijn ogen kan dat nooit. Dan heb je echt niet genoeg ervaring om als expert aangemerkt te worden.
Naar mijn idee is een expert iemand die meerdere jaren (minimaal 5) ervaring heeft met een bepaald onderdeel. Bijv. iemand die al jaren C-programmeur is, kan je wel een expert noemen, iemand die net komt kijken en ook 2 dingen weet, kan je geen expert noemen.

@Thijsje66: Ik bedoel dit niet als een aanval op jou. Ik vind het leuk voor je dat je een plaats heb gekregen op het expert-panel.

Door Tweakers user TIGER79, maandag 24 januari 2011 10:59

Thijsje houdt zich voornamelijk bezig met Android, of tenminste dat is wat ik daaruit kan vaststellen.
Dan nog vraag ik me af wanneer je daar iets van weet ? Ben je expert als je dagelijkse nieuws over Android in de gaten houdt ? Ben je expert als je Android toestellen kan rooten en een paar commando's door kan voeren ? Ben je expert als je een ROM hebt gemaakt ?
Ikzelf vindt mezelf geen expert in Android. Dat terwijl het mijn baan is :P Ik ontwikkel al 5 jaar voro het mobiele platform (J2ME + BlackBerry) en de laatste 15 maanden full-time Android.
Dus het is mijn baan om ook de eerder genoemde dingen te doen/weten, plus natuurlijk de ontwikkelomgevingen, de syntax van de programmeetaal, het onderliggende systeem en bijbehorende API's enz enz...
Dan nog merk ik dat ik dagelijks er wel iets bijleer (zeker op het vlak van de tekortkomingen/bugs./issues van het platform zelf), daarom zou ik mezelf niet een expert noemen....
Waarschijnlijk is een expert, in een wereld van zeer veel onderwerpen, gewoon "iemand die er wat vanaf weet".... Als je een site hebt dat zich bezig houdt met mobieltjes en hun OS'en, met pc-hardware, met games, enz enz dan zal iemand die het een en ander afweet van Nvidia kaarten ook wel snel een expert zijn op dat gebied. Waarom ? Nou waarschijnlijk omdat hij je kan vertellen welke kaarten er uit zijn gekomen de laatste paar jaar en in welke segmenten deze vielen :P

Door Tweakers user itsalwaysme, maandag 24 januari 2011 11:05

....
dan zal iemand die het een en ander afweet van Nvidia kaarten ook wel snel een expert zijn op dat gebied. Waarom ? Nou waarschijnlijk omdat hij je kan vertellen welke kaarten er uit zijn gekomen de laatste paar jaar en in welke segmenten deze vielen
Dat noem ik geen expert. Dat is iemand die een rijtje producten kan opdreunen. Dat kan ik mijn nichtjes van 10 ook aanleren.
Hij/zij is pas een expert als degene ook de technieken erachter weet. En een goede vergelijking kan geven met de oude technieken, met waarom iets wel of niet. En nog belangrijker, het ook kan overbrengen op andere zodat andere er ook van kunnen leren.

Door Tweakers user thijsje66, maandag 24 januari 2011 11:39

TIGER79 schreef op maandag 24 januari 2011 @ 10:59:
Thijsje houdt zich voornamelijk bezig met Android, of tenminste dat is wat ik daaruit kan vaststellen.
Dan nog vraag ik me af wanneer je daar iets van weet ? Ben je expert als je dagelijkse nieuws over Android in de gaten houdt ? Ben je expert als je Android toestellen kan rooten en een paar commando's door kan voeren ? Ben je expert als je een ROM hebt gemaakt ?
Ikzelf vindt mezelf geen expert in Android. Dat terwijl het mijn baan is :P Ik ontwikkel al 5 jaar voro het mobiele platform (J2ME + BlackBerry) en de laatste 15 maanden full-time Android.
Dus het is mijn baan om ook de eerder genoemde dingen te doen/weten, plus natuurlijk de ontwikkelomgevingen, de syntax van de programmeetaal, het onderliggende systeem en bijbehorende API's enz enz...
Dan nog merk ik dat ik dagelijks er wel iets bijleer (zeker op het vlak van de tekortkomingen/bugs./issues van het platform zelf), daarom zou ik mezelf niet een expert noemen....
Waarschijnlijk is een expert, in een wereld van zeer veel onderwerpen, gewoon "iemand die er wat vanaf weet".... Als je een site hebt dat zich bezig houdt met mobieltjes en hun OS'en, met pc-hardware, met games, enz enz dan zal iemand die het een en ander afweet van Nvidia kaarten ook wel snel een expert zijn op dat gebied. Waarom ? Nou waarschijnlijk omdat hij je kan vertellen welke kaarten er uit zijn gekomen de laatste paar jaar en in welke segmenten deze vielen :P
Dat is inderdaad maar net de definitie die je aan expert geeft. Ik zal zeker niet doen alsof ik alle ins en en outs van dingen en Android weet, absoluut niet, maar het zijn er toch wel flink wat. Neem nou bijvoorbeeld het artikel over de Java source in Android. Engadget had het helemaal fout, en daarmee Tweakers.net ook. In de Android builds op telefoons zal je daar niets van tegenkomen, het was slechts een test-dingetje. Nog bijzonderder is het feit dat Oracle/Sun, dat weet ik zo even niet uit mijn hoofd, de bestanden ook voor test-doeleinden bedoeld had. In de .mk bestanden van de AOSP source vind je niets terug van die zogenaamd gecopy/-paste bestanden. Een beetje research en checken en dat misverstand is ook weer uit de wereld geholpen.

Door Tweakers user TIGER79, dinsdag 25 januari 2011 09:32

itsalwaysme schreef op maandag 24 januari 2011 @ 11:05:
[...]

Dat noem ik geen expert. Dat is iemand die een rijtje producten kan opdreunen. Dat kan ik mijn nichtjes van 10 ook aanleren.
Hij/zij is pas een expert als degene ook de technieken erachter weet. En een goede vergelijking kan geven met de oude technieken, met waarom iets wel of niet. En nog belangrijker, het ook kan overbrengen op andere zodat andere er ook van kunnen leren.
hehe goede quote, alleen je mist de laatste smiley... daar was een reden voor ;)

Reageren is niet meer mogelijk